Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei Procurorul European nu trebuie numit pe criterii politice

ro

12 Mar, 2015 23:51 934 Marime text
Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, pentru RFI, că procurorul European trebuie numit pe criterii politice, informează b1.ro.

„Biroul Procurorului European este o nouă instituţie europeană anti-fraudă. Ea va investiga toate infracţiunile de fraudă cu bani europeni. Avem şi noi astfel de cazuri în România. Sunt sute de milioane de euro, bani europeni, care ajung în ţară şi în loc să ajungă în buzunarul omului, în autostrăzi sau spitale, se duce în buzunarul unora”, spune Monica Macovei, în contextul în care oficial, la nivelul UE, suma pierdută anual din bugetul comunitar se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro. Neoficial, însă, în Comisia Europeană se discută despre o sumă de 10 ori mai mare, de 5 miliarde de euro.

Monica Macovei mai subliniază că nevoie înfiinţării acestei instituţii este evidentă: „Dacă ne uităm la cât este paguba la nivelul UE comparativ cu cât se recuperează în urma trimiterii în judecată, diferenţa este foarte mare. Aşa a apărut ideea înfiinţării Procurorului European”.


Sursa: b1.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii