Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimis în judecată pentru luare de mită Procurorul Balaban a fost suspendat din funcţie

ro

19 Jun, 2015 12:44 1803 Marime text
Procurorul Constantin Balabande la Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin, trimis în judecată, miercuri, pentru luare de mită, a fost suspendat din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Decizia a fost luată ieri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Constantin Balaban, fost prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Măcin, a fost trimis în judecată de DNA, pe 17 iunie, în stare de arest preventiv, fiind acuzat că a primit de la mai multe persoane bani, dar şi un viţel, în schimbul soluţionării favorabile a unor dosare.
Procurorii DNA - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, la data faptelor, pentru efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii, în formă continuată (şapte acte materiale) şi luare de mită (trei infracţiuni).
Totodată, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Regep-Uţă Aslan, Marian Cireaşă, Teodor-Liviu Sava şi Viorel Amet, pentru dare de mită, şi Valentin Jugănaru, pentru complicitate la dare de mită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii