Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA vor să fie arestată senatoarea PNL Doina Tudor!

ro

19 Feb, 2016 08:45 1933 Marime text
 
Procurorii DNA au transmis o cerere adresată Senatului pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării senatoarei PNL Doina Anca Tudor. Ea este acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită. Doina Tudor se consideră nevinovată și îi roagă pe colegii săi să voteze solicitarea DNA privind arestarea sa preventivă așa cum consideră de cuviință. Senatoarea a explicat că exact în perioada în care este acuzată că ar fi fost complicele soțului său era "în divorț și în certuri cu acesta".
 
"Credeți că un bărbat care pleacă de la soția sa, vrea să divorțeze, o trimite să îi facă diverse afaceri? Am avut trei cereri de divorț în 2013 și pronunțarea divorțului a fost în 2014. Dacă s-ar fi vrut, s-ar fi căutat și s-ar fi văzut în toate ziarele și la posturile tv ce emisiuni erau despre soțul meu și despre mine exact în perioada martie-iunie. Eram în certuri. Las logica unui om normal", a adăugat Doina Tudor.
 
Senatoarea Tudor este urmărită penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru complicitate la luare de mită. Ea este anchetată în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, a fost reținut pentru luare de mită, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară.
 
Doina Anca Tudor este acuzată că ar fi facilitat primirea unei părţi din mită de către Daniel Tudor, pentru a favoriza o firmă de asigurări.
 
"În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea și referatul întocmit în cauză, în vederea sesizării ministrului Justiției pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reţinerii şi arestării preventive a senatoarei TUDOR DOINA ANCA, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită.
 
Cererea procurorilor anticorupție are în vedere faptul că, potrivit ordonanței prin care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
  
În perioada martie-mai 2013, inculpata Tudor Doina Anca l-a ajutat în mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control.
 
În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.
 
Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și copii ale dosarului de urmărire penală", se arată într-un comunicat DNA.
Citeşte şi: George Daniel Tudor, fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a fost REŢINUT
 
Procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
 
Daniel Tudor urmează să fie prezentat vineri Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile, iar Ovidiu Marian va fi prezentat cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada martie — mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denunțător în cauză, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri.
 
"Suma de bani amintită a fost remisă lui Daniel Tudor în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Doina Tudor, senator, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența, cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani. De precizat este faptul că inițial, inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro", susțin procurorii.
 
DNA arată că, în urma sumelor remise cu titlu de mită, la 26 aprilie 2013, Daniel Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI."


Sursa foto: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii