Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA s-au săturat de "fiţele" lui Liviu Dragnea

ro

24 Sep, 2013 07:21 2553 Marime text
După ce vicepremierul i-a fentat, procurorii anticorupţie s-au hotărât să trimită instanţei dosarul privind frauda la referendum. Ei au trecut la întocmirea rechizitoriului.
A luat sfârşit încercarea vicepremierului Liviu Dragnea de a studia, într-o perioadă cât mai lungă, materialul de urmărire penală adunat împotriva lui în dosarul privind fraudarea referendumului din 29 iulie 2012 pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.
După ce săptămâna trecută Liviu Dragnea a lipsit de la întâlnirea cu procurorii anticorupţie, ce fusese stabilită pentru a definitiva procedura prezentării materialului de urmărire penală, anchetatorii DNA au hotărât să nu se mai lase "fentaţi" prin pretextele invocate de inculpat.

Mai citeşte şi
 
Liviu Dragnea la DNA pentru a studia documentele din Dosarul referendumului

Conform surselor "Evenimentului zilei", procurorii au aplicat deja textele legale care le permit să treacă la faza următoare a procedurii, chiar dacă vicepremierul Liviu Dragnea a evitat, prin absenţă, să semneze procesul-verbal de prezentare a materialului de urmărire penală. Anchetatorii au început, de ieri, să lucreze la întocmirea actului de sesizare a instanţei de judecată (rechizitoriu, în termeni tehnici).
Surse: Dragnea rămâne cu acuzaţia din Legea anticorupţie
Reamintim că, în toamna anului trecut, împotriva lui Liviu Dragnea a fost începută urmărirea penală pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitate de secretar general al PSD. Patru acuzaţii au fost formulate la adresa lui Dragnea, anchetat pentru că a încercat, împreună cu mai multe persoane, să măsluiască adevărul privind rezultatele votului de la referendum, cu scopul de a obţine pragul necesar pentru suspendarea preşedintelui ţării.
Conform surselor EVZ, Dragnea va fi trimis în judecată pentru infracţiunea de "folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite"
Citiţi mai mult pe evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii