Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA l-a trimis în judecată pe Mihail Copaci, președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea

ro

23 Mar, 2016 11:52 945 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate  infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mihail Copaci, la data faptelor președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada martie 2015-27 februarie 2016, inculpatul Copaci Mihail, în calitate de președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, a solicitat și primit de la o persoană din conducerea unui spital, în tranșe periodice, suma totală de 3.000 de euro și 3.500 de lei, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să asigure bugetarea corespunzătoare a spitalului, prin contractele încheiate în acest sens între casa de asigurări și spital.
 
Potrivit înţelegerii,  inculpatul Copaci Mihail urma să primească  lunar suma de 1.000 de euro. Ca urmare, în lunile aprilie și mai 2015, preşedintele CAS Vrancea a primit câte 1.000 de euro (în total 2.000 de euro), de fiecare dată sumele fiindu-i date în biroul acestuia din sediul CAS Vrancea.
 
Ulterior, din cauza lipsei de disponibilități, persoana din conducerea spitalului nu a mai putut respecta înțelegerea, făcând plăți sporadic, respectiv 2.000 de lei în luna august sau septembrie 2015 (în parcarea D.S.P. Vrancea), 1.500 de lei în luna decembrie 2015 (de asemenea în biroul lui Copaci Mihail din sediul CAS Vrancea) .
 
La data de 27 februarie 2016,  inculpatul Copaci Mihail a primit 1.000 de euro (în parcarea din cadrul complexului comercial Carrefour), împrejurare în care procurorii au realizat constatarea infracţiunii fragrante.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea, cu propunere de a se menține măsurile preventive luate în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii