Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un fost primar din Constanţa (rechizitoriu)

ro

24 Jun, 2016 16:06 2958 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul TELEHOI CRISTIAN, la data săvârşirii faptelor primar al comunei Cobadin, jud.Constanţa, sub aspectul săvârşiri infracțiunilor de: mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului.
 
 Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora : la data de 15 iunie 2016, inculpatul Telehoi Cristian a fost audiat în calitate de martor, în dosarul 3610/118/2015 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa.

Dosarul este cel în care Boris Parpală, fost inspector în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, a fost trimis în judecată de DNA Constanţa. 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Boris Parpală, fost consilier CJC şi şef al Direcției pentru Agricultură Constanţa (document)

 
În această împrejurare, inculpatul Telehoi Cristian, sub prestare de jurământ, a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea.
 
Prin această atitudine, inculpatul a urmărit îngreunarea aflării adevărului, a tragerii la răspundere penală și inducerea în eroare a instanței de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite.
 
Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanță și în care Telehoi Cristian a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 974/VIII/3 din data de 27 mai 2015, la finalizarea anchetei fiind trimiși în judecată 2 inculpați, pentru infracțiuni asimilate celor de corupție, spălare de bani, evaziune fiscală, etc..
 
Inculpatului Telehoi Cristian i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii