Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT au stricat planurile unor cultivatori de cannabis

ro

20 Jul, 2015 15:34 1705 Marime text
 
 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial  Călăraşi  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, Giurgiu şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti  au surprins în flagrant, la data de 17.07.2015, pe inculpatul Muşat Nicolae în timp ce ridica de la o firmă de curierat două colete expediate din Spania de către inculpatul Andreiaş Nicolae şi care conţineau cantitatea netă de 12.3 kg. cannabis.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că în cursul lunii mai 2015, în baza unei înţelegeri prealabile,  inculpaţii Andreiaş Nicolae, Muşat Nicolae şi Andreiaş Florin Cristian  au  înființat o cultură  de cannabis,  într-o pădure de pe raza judeţului Giurgiu, unde îşi desfăşura activitatea în calitate de pădurar inculpatul Porumbăceanu Gheorghe.


    Cu ocazia cercetării la faţa locului  asupra culturii outdoor de cannabis, au fost recoltate şi ridicate  77 plante de cannabis aflate într-un stadiu avansat de dezvoltare. 

    Procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial  Călăraşi au luat măsura preventivă a reţinerii  faţă de inculpaţii Muşat Nicolae, Andreiaş Florin Cristian şi Porumbăceanu Gheorghe solicitând totodată  Tribunalului  Călăraşi  arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Andreiaş Nicolae.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  ofiţerilor  de poliţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Călăraşi şi Giurgiu şi I.J.P.F. Giurgiu.


    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii