Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT au ridicat astăzi 4 tone de alcool și țigări provenind din contrabandă, 3 miliarde de lei şi bijuterii

ro

18 Mar, 2016 19:40 1563 Marime text
 
Astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Bacău şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate  Vaslui, Neamţ şi Hunedoara au efectuat un număr de 43 de percheziţii domiciliare la persoane fizice şi juridice în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând luna ianuarie 2016, pe raza judeţului Iaşi și Neamț ,s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, care a avut ca scop infracţional  introducerea în ţară mod ilegal a unor cantități importante de țigarete  care ulterior erau comercializate pe piața ilicită din  România.
 
S-a reţinut că unul dintre liderii grupului infracţional  avea ca atribuţii contrafacerea ţigaretelor în fabrici clandestine ori introducerea ilegală a acestora din Republica Moldova şi Ucraina iar ulterior comercializarea către alţi intermediari.
 
 Totodată, cel de al doilea lider al grupului  avea în sarcină preluarea ţigaretelor şi recomercializarea acestora, în regim en-gross, către alţi intermediari de pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Bacău şi alte judeţe.
 
Din cercetări a rezultat că membrii grupului au  transportat şi livrat ţigaretele de contrabandă cu ajutorul mai multor autoturisme dotate cu staţii radio emisie recepţie portabile, în special în zilele de duminică după amiaza cu scopul de a evita organele de poliţie.
 
Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 4 tone de alcool provenind din contrabandă, cantităţi importante de ţigări provenind din Ucraina, importante sume de bani ( 3 miliarde de lei) şi bijuterii.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția  Operațiuni Speciale.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Grupării Mobile de Jandarmi  Bacău.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii