Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

41 de percheziţii DIICOT Procurorii au anihilat o grupare infracţională ce făcea contrabanda cu ţigări

ro

02 Mar, 2015 13:17 868 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara  împreună cu poliţişti din cadrul  Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au efectuat, astăzi, un număr de 41 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad, Timiş, Suceava, Hunedoara şi Maramureş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada august 2014 – februarie 2015, pe raza judeţelor Timiş şi Arad şi a unor localităţi limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigări provenite în special din Ucraina.  

Din probele administrate în cauză a rezultat că ţigările provenite din contrabandă erau achiziţionate în special de pe raza judeţului Suceava, fiind  transportate cu regularitate de 3-4 ori pe săptămână, în autovehicule prevăzute cu  spaţii special amenajate, ulterior fiind  depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.

Astfel, s-a reţinut că în această perioadă, membrii grupării infracţionale au efectuat peste 24 de de transporturi, reuşind să achiziţioneze şi ulterior să comercializeze peste 150 baxuri ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 euro.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 26 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul Operaţiuni Speciale Timişoara.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii