Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesiune a credinciosilor catolici, in Duminica Floriilor

ro

04 Apr, 2009 15:20 1125 Marime text

Peste 2.000 de credincioşi catolici, împreună cu preoţii din parohiile Capitalei, vor participa duminică, 5 aprilie, la tradiţionala procesiune de Florii, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB), se arată într-un comunicat remis AGERPRES.


La sfârşitul procesiunii, condusă de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu, se va celebra Sfânta Liturghie solemnă de Florii, în Catedrala 'Sfântul Iosif'.
Pe tot parcursul traseului, preoţii şi credincioşii, cu ramuri în mână, vor cânta în amintirea intrării triumfale a lui Iisus în Ierusalim. În fruntea procesiunii, tinerii vor purta 'Crucea', simbol al Zilei Mondiale a Tineretului, celebrată în Duminica de Florii.

Ziua Mondială a Tineretului a fost instituită în 1985 de Papa Ioan Paul II, iar mesajul transmis anul acesta de Papa Benedict al XVI-lea tinerilor din întreaga lume va fi citit în Catedrală, în timpul Sfintei Liturghii. 'Va fi o frumoasă ocazie de exprimare a credinţei şi de unitate cu toţi creştinii din România şi din lumea întreagă', se afirmă în comunicatul ARCB.

Procesiunea va începe la ora 14, la Biserica Franceză 'Sacre Coeur' şi va continua pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, str. G-ral Berthelot, încheindu-se în jurul orei 15, la Catedrala 'Sf. Iosif', din strada G-ral Berthelot.

Duminica Floriilor se serbează şi la ortodocşi şi la catolici, cu o săptămână înainte de Paşte, fiind urmată de Săptămâna Patimilor. În acest an, credincioşii catolici sărbătoresc Învierea Domnului pe 12 aprilie, cu o săptămână mai devreme faţă de ortodocşi. Duminica Floriilor aminteşte de intrarea Domnului în Ierusalim, El fiind întâmpinat de oameni cu flori şi cu ramuri de finic şi de măslin.

Sursa: AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii