Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problemele ridicate de Liga Militarilor Profesioniști în faţa ministrului Apărării. Necazurile cu care se confruntă Corpul SGP (document)

ro

01 Feb, 2017 16:45 5329 Marime text
Pe parcursul unui dialog de peste două ore cu ministrul Apărării, Gabriel Leș, delegația Ligii Militarilor Profesioniști (LMP) a prezentat setul de propuneri în 11 puncte, vizând îmbunătățirea calității vieții militarilor profesioniști.
 
Astfel, LMP cu sediul în Constanța, a făcut propuneri pentru o salarizare corectă.
 
„Să se majoreze valoarea de referință sectorială (VSR) de la 217,64 lei la 370 lei. La 370 lei VRS un soldat aunge la solda funcției de bază 1.461 de lei, cu 11 lei mai mult decât salariul minim pe economie. În acest caz, salariile militarilor vor crește gradual în funcție de grad și vechime și nu vor mai exista solde egale”, arată LMP în document.
 
De semenea, LMP solicită ca angajaților MApN să li se plătească orele lucrate suplimentar în cazul în care nu se pot acorda zile libere, zilele de sâmbătă și duminică, precum și sărbătorile legale cu 75%, similar cu angajații din MAI.
 
Aceștia mai propun egalizarea misiei aferente unei zile de aplicație cu contravaloarea unei zile de normă de hrană (17 – 32 lei) și reînoirea contractelor soldaților și gradaților profesioniști.
 
Cap. Florin Șuteu a argumentat necesitatea existenței unui caporal consilier al comandantului pe probleme de SGP la nivel de unitate, batalion, brigade etc. El a propus ca din comisia care analizează accederea directă în corpul subofițerilor a unui caporal cu o vechime de 20 de ani în sistemul militar, să facă parte doi gradați profesioniști.
 
Cap. Gabriel Radu și cap. Daniel Mitran din Forțele Navale, au pus în discuție posibilitatea ca sporurile de radiații și alte sporuri specifice de la bordul navei ale tuturor membrilor echipajului, să fie raportate într-un procent din solda comandantului navei. Tot de la Marină, cap. Alexandru Stancu a adus în discuție problema ținutei de instrucție, care nu se acordă la timp soldaților și gradaților profesioniști.
 
Propunerile LMP vizând îmbunătățirea calității vieții militarilor profesioniști pot fi citite integral în secțiunea „Documente”.
 


Sursa foto: ligamilitarilor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii