Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme pe Dunăre! Nivelul fluviului a atins la Galaţi, cota de atenţie

ro

11 Jun, 2019 12:47 1529 Marime text
Nivelul Dunării a atins, marţi, la Galaţi, cota de atenţie, de 560 de centimetri, iar în următoarele 24 de ore va creşte cu 12 cm, apropiindu-se de cota de inundaţie, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, informează Agerpres.ro

Reprezentanţii AFDJ Galaţi anunţă că încă nu sunt motive de îngrijorare în condiţiile în care cota de inundaţie este 600 cm, iar cota de pericol - 660 cm. Deocamdată nu sunt probleme de trafic pe Dunăre şi nici circulaţia bacurilor, de a Galaţi la Tulcea, nu a fost perturbată, navele traversând fluviul după program normal.

Dunărea a atins un maxim istoric în iulie 2010, când nivelul fluviului, la Galaţi, a atins 687 de cm, cu 24 de cm peste anterioara cotă istorică, înregistrată în 2006. La acel moment, deşi se pusese problema evacuării populaţiei din cartierul gălăţean Valea Oraşului, nu s-a ajuns la această măsură, apele fiind ţinute sub control cu ajutorul digurilor supraînălţate cu saci umpluţi cu nisip.

Totodată, un minim istoric înregistrat în zona Galaţi a fost atins în 1921, când cota a fost de - 45 cm, adică, cu 45 cm sub nivelul Mării Negre. 

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii