Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme la clinica unde trebuie să nască Ducesa Kate Middleton

ro

26 Apr, 2015 23:17 2101 Marime text
Spitalul St Mary's din Londra în care Ducesa de Cambridge, soția Prințului William, intenționează să dea naștere celui de-al doilea copil al cuplului, și-a închis una din secții pentru a se efectua o amplă dezinfecție după ce opt persoane au fost infectate cu o bacterie periculoasă, relatează presa britanică de astăzi.
 
Cei opt pacienți la care s-a depistat CPE (carbapenemase producing enterobacteriaceae), o bacterie rezistentă la antibiotice care poate duce la infecții letale, fuseseră internați în secția Zachary Cope, care are 20 de paturi și este specializată în chirurgie vasculară. Această bacterie poate trăi în sistemul gastro-intestinal al oamenilor fără a provoca probleme, dar devine periculoasă dacă pătrunde în sânge sau în sistemul urinar.
 
Un purtător de cuvânt al Imperial College Healthcare NHS Trust a declarat, pentru ”The Mirror”, că, ”din păcate, trei dintre acești pacienți au dezvoltat infecții locale”, precizând însă că ”toți și-au revenit în totalitate”. Secția este închisă din 15 aprilie, fiind supusă unei curățenii amănunțite, iar pacienții sunt controlați în continuare în legătură cu periculoasa bacterie. Unitatea spitalicească urmează să fie redeschisă în curând.
 
Aripa Lindo a spitalului londonez, unde trebuie să vină pe lume copilul Ducilor de Cambridge, nu a fost afectată de bacteria CPE, scrie ”Daily Mail”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii