Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pro Lex reclamă hibele reorganizării ANAF la Constanţa

ro

13 Aug, 2013 10:59 2355 Marime text
Comunicat Pro Lex
În anumite regiuni, preluarea atribuţiilor şi a personalului autorităţii vamale de către Direcţiile Generale Regionale a Finanţelor Publice a fost realizată doar declarativ.
În urma reorganizării, în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila şi Mehedinţi, ANAF a omis să înfiinţeze compartimente de autorizări şi să preia inspectorii de specialitate din cadrul fostelor structuri ale autorităţii vamale.

Astfel că, operatorii economici care îşi au sediul în aceste judeţe şi doresc să distribuie şi să comercializeze băuturi alcoolice, tutun prelucrat, precum şi produse energetice, vor constata că nu mai are cine să le elibereze autorizaţie.
Nici preluarea şi selecţionarea personalului vamal de către Direcţiile Generale Regionale a Finanţelor Publice, nu se face în deplină legalitate.
Sindicatul Pro Lex a identificat mai multe nereguli, de la eliminarea criteriilor de selecţie prevăzute de art. 100 alin. 2 din Legea nr. 188/19991, discriminare în stabilirea condiţiilor specifice de ocupare a postului2 şi până la emiterea dispoziţiilor de eliberare din funcţie de către persoane fără competenţă3.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii