Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Privatizarea Oltchim Liberalul Dan Radu Ruşanu dă vina pe ministrul de Finanţe pentru problemele combinatului

ro

25 Sep, 2012 14:46 1091 Marime text
Situatia incertă de la Oltchim nu poate fi pusă doar pe umerii lui Dan Diaconescu. O parte din culpă îi revine şi Ministerului de Finanţe pentru felul în care a gestionat problemele combinatului, susţine vicepreşedintelui PNL, Dan Radu Ruşanu. 

Cât despre caietul de sarcini care a ridicat o serie de nelămuriri, liberalul n-a pomenit nimic de implicarea ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, responsabil de altfel pentru întocmirea caietului de la Oltchim .

„Cred că domnul Dan Diaconescu va fi proprietar la Oltchim până la urmă şi nu cred că va putea să-şi asume această responsabilitate”, susţine vicepreşedintele PNL.
Liberalul crede că Ministerul de Finanţe este responsabil pentru situaţia de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, fără a aduce însă în discuţie reacţia întârziată a ministrului liberal al economiei, vizavi de situaţia angajaţilor de la Oltchim.

„Greşeala Guvernului prin Ministerul de Finanţe este că nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul să mai funcţioneze încă cinci-şase luni de zile, timp în care se putea asigura un investitor puternic. A fost o neasumare politică a responsabilităţii de ministrul de Finanţe actual, care a refuzat tot timpul să dea aceşti bani. Asta e prima greşeală, mare greşeală! A doua greşeală este a sindicatelor şi a oamenilor de acolo, care în clipa în care au trecut la proteste sindicale, orice investitor serios se sperie de acest lucru şi fuge. Dan Diaconescu a încercat o cacealma, participând la licitaţie şi sperând să nu câştige. În clipa când a câştigat era disperat. Dan Diaconescu are acum un cartof fierbinte în mână”, a mai spus Ruşanu, potrivit Gândul.

Soluţia propusă de vicepreşedintele PNL este ca un investitor puternic să cumpere la pachet şi Oltchim şi Arpechim. El a explicat că cei de la OMV, care deţin Arpechim, au mărit preţul materiilor prime în 2008 cu 350%, ceea ce a dus ca Oltchim să sufere pierderi semnificative în anii următori.

Citeşte continuarea AICI .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii