Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Prioritate pentru autobuze”, acţiune demarată de RATC Constanţa (video)

ro

07 Feb, 2018 10:15 3482 Marime text
Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanța anunță demararea acțiunii "Prioritate pentru autobuze”, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere dar și al descongestionării traficului.
           
Astfel, în colțul din stânga jos al capotei din spate a autobuzelor R.A.T.C. au fost lipite însemne ce le amintesc șoferilor să acorde prioritate autobuzului, atat la ieșirea din stațiile uzuale cât și la ieșirea din stațiile prevăzute cu alveole.
             
Respectarea acestei sugestii va atrage după sine descongestionarea traficului rutier, mai ales la orele de vârf, când cei mai mulți constănțeni depind de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la școală sau serviciu.
           
Totodată, posesorii de autoturisme sunt rugați să evite să parcheze în imediata apropiere a stațiilor de autobuz și mai ales să evite staționarea în zonele marcate pentru oprirea mijloacelor de transport în comun.
           
Acordarea priorității pentru mijloacele de transport în comun este prevăzută în art. 131, alin. (1) din Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006: ,,La apropierea de o stație pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenția de a ieși, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordura este obligat să reducă viteza și, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii