Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prințesa Anne îndeamnă britanicii să consume carne de ...

ro

17 Nov, 2013 16:18 1692 Marime text
    Prințesa Anne, cel de-al doilea copil, și singura fiică a Reginei Elizabeta a II-a, a cerut britanicilor să ia în considerare consumul de carne de cal, pentru a îmbunătăți standardele de îngrijire ale acestor animale.
    Prințesa a argumentat că proprietarii de cai ar putea avea mai multă grijă de animalele lor, dacă ar ști că pot profita din vânzarea cărnii. A menționat de asemenea, faptul că în Franța, kilogramul de carne de cal este de multe ori cel mai scump în măcelăriile locale.
  Declarațiile vin într-o perioadă în care există mii de animale care riscă să fie abandonate sau sunt neglijate pentru că nu mai pot fi folosite ca animale de tracțiune, iar proprietarii acestora nu mai au  venit de pe urma lor.
     Prințesa s-a referit și la scandalul din luna ianuarie a acestui an, când și România a fost suspecatată că ar fi vândut carne etichetată ca fiind de vită, fiind în realitate de cal. Aceasta a declarat că nu faptul că produsele conțineau carne de cal a deranjat, ci faptul că acestea au fost etichetate greșit.
    Specialiștii susțin că această carne poate fi consumată de către om, atât timp cât este supusă controalelor veterinare, ca și oricare altă carne.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii