Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinşi exact când demontau dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare!

ro

16 May, 2016 16:32 1334 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  au dispus, acum două zile, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  YOSIFOV YOSIF, cetăţean bulgar, pentru săvârşirea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, transfer neautorizat de date informatice, complicitate la săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare  în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și falsificare a instrumentelor de plată electronică, complicitate la săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare  în mod fraudulos.
 
“La data de 14.05.2016  inculpatul  YOSIFOV YOSIF  împreună cu un alt cetățean bulgar au fost surprinși în flagrant în timp ce demontau mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming)  împreună cu datele conţinute de acestea, de la un ATM  aparţinând unei unităţi bancare de pe raza municipiului Bucureşti.
 
    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că  începand cu luna martie 2016 în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a procedat la instalarea unor dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare  pe ATM -urile aparţinând mai multor  bănci situate pe raza municipiului  Bucureşti, iar ulterior a demontat si ridicat instrumentele respective împreună cu datele conţinute de acestea.
 
    Ulterior, aceste date erau decriptate și corelate cu imaginile surprinse de camerele de înregistrare (confecționate artizanal și montate la ATM) de alți membrii ai rețelei aflați pe teritoriul statului bulgar în vederea efectuării de retrageri frauduloase de numerar prin intermediul unor instrumente de plată electronică falsificate.
 
    La data de 15.05.2016 Tribunalului Bucureşti – Secţia I-a Penală a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
 
    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  Bucureşti”, anunţă oamenii legii.
 
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii