Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prins în timp ce oferea mită unui polițist. Ce au decis procurorii

ro

10 Oct, 2017 15:14 1378 Marime text
Luni, 9 octombrie a.c., lucrători de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Timiș, cu sprijinul Centrului Operaţional 2 Timişoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui cetățean, în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 500 de euro unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş - Poliţia oraşului Jimbolia pentru restituirea unui autoturism ce îi fusese indisponibilizat în cadrul unui dosar penal.

În fapt, în cursul zilei de 03.10.2017, un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş - Poliţia oraşului Jimbolia a depus un denunţ la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş prin care sesiza faptul că, în seara zilei de 02.10.2017, a fost abordat telefonic de către B.D. în vederea stabilirii unei întâlniri, acesta fiind cercetat penal într-un dosar instrumentat la nivelul Poliţiei oraşului Jimbolia. B.D. i-a comunicat polițistului că este dispus să-i ofere o sumă de bani cu scopul de a-şi exercita influenţa asupra colegului său care instrumentează dosarul penal în cauză, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile.

Faţă de B.D. a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, fără a fi dispuse măsuri privative de libertate.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, menționează procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii