Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principesa Margareta și Principele Radu, Cetățeni de Onoare ai unui județ

ro

22 Mar, 2015 23:17 3479 Marime text
 
Principesa Margareta și principele Radu au primit astăzi titlul de Cetățeni de Onoare ai Clujului, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai, județul Cluj fiind primul din țară care oferă un astfel de titlu de onoare celor doi membri ai Casei Regale, informează Agerpres.

Decernarea titlului a avut loc în cadrul unui eveniment la care au participat, pe lângă autoritățile locale, câteva sute de persoane. În cadrul ceremoniei, publicul a putut audia un Concert Regal de Gală, special organizat pentru acest moment, cu participarea Filarmonicii de Stat Transilvania.

Hotărârea de acordare a titlurilor de Cetățeni de Onoare ai Clujului celor doi membri ai Casei Regale a fost inițiată de vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean, Vakar Istvan. Decizia a fost votată, în unanimitate, în prima ședință a forului județean din luna ianuarie 2015. Vakar Istvan a reamintit duminică faptul că titlul de Clujean de Onoare „le-a fost acordat Altețelor Regale în semn de recunoștință pentru tot ce a făcut familia regală pentru Ardeal și pentru Cluj".


Sursa: Agerpres
Sursa foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii