Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principesa Margareta este noul preşedinte al Crucii Roşii Române

ro

15 May, 2015 20:12 1660 Marime text
 
Principesa Moştenitoare Margareta este noul preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, fiind aleasă în această funcţie, astăzi, la Braşov, în cadrul adunării generale a acestei organizaţii, potrivit romanialibera.ro.

Principesa Margareta a fost aleasă cu 87 % dintre voturile valabile exprimate, potrivit comunicatului remis de Biroul de Presă al Regelui Mihai I.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a fost înfiinţată în anul 1876, în timpul domniei lui Carol I. Organizaţia a fost susţinută, încă de la începuturi, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria şi Regina-mamă Elena s-au implicat în acţiuni umanitare ale Crucii Roşii Române.

Principesa Margareta a declarat, în cadrul adunării generale a Crucii Roşii Române, că prezenţa Familiei Regale alături de această organizaţie este "o realitate istorică, respectată de societatea românească".

„Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de preşedinte al Crucii Roşii Române este benefic şi potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizaţii. Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră şi că vom putea acţiona corespunzător şi în spiritul valorilor fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Implicarea Familiei Regale a României în activitatea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România este un reper al organizaţiei. O perioadă lungă de timp activitatea organizaţiei s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial", a spus Principesa Margareta.

Anterior, preşedinte al Crucii Roşii Române a fost Mihaela Geoană. Aceasta a ocupat funcţia începând din anul 2007.




Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii