Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principalele griji ale oamenilor sunt sănătatea, siguranța locului de muncă și datoriile

ro

03 Feb, 2016 18:55 991 Marime text
 
În România, conform celui mai recent studiu Nielsen Global Consumer Confidence Report Q4 2015, nivelul încrederii consumatorului a scăzut cu 5 puncte, ajungând la un index de 79 în T4 2015. Incendiul de la Clubul Colectiv, ce a fost urmat de demonstrațiile din țară precum și de schimbarea Guvernului sunt cauzele cele mai probabile ale scăderii. Conform studiului, acest lucru poate fi văzut și în felul în care consumatorii români își folosesc banii care rămân după acoperirea cheltuielilor lunare: ”divertismentul în afara casei” a atins cel mai mic nivel din 2015. Totuși, nivelul încrederii consumatorului este cel mai ridicat înregistrat la sfârșit de an pentru România din 2010, de când se măsoară acest indicator în fiecare trimestru.
 
”În general, consumatorii europeni au rămas optimiști în pofida constantei incertitudini economice. Pe de altă parte, deși SUA este un pol pozitiv al economiei globale, consumatorii americani manifestă un optimism precaut în ce privește viitorul apropiat', spune Louise Keely, vicepreședinte Nielsen și președinte al Demand Institute.
 
Românii continuă să pună în centrul preocupărilor lor sănătatea, siguranța locurilor de muncă și plătirea datoriilor, având o orientare diferită comparativ cu cea a consumatorului european, care pune în prim plan terorismul și starea economiei, pe lângă securitatea joburilor, arată studiul, citat de Agerpres.
 
Temerile privind terorismul au ajuns la noi maxime în T4 2015 în America de Nord (27%) și Europa (22%) și au devenit o preocupare mai mare decât economia în ambele regiuni. În Statele Unite ale Americii, 29% dintre respondenții online au declarat că terorismul este principala și a doua cea mai importantă temere, cu o creștere de 15% față de T3 2015. În Europa, motivele de îngrijorare au fost de asemenea ridicate și au crescut semnificativ din T3 în T4, în Israel (43%, +24%), Regatul Unit (32%, +11%) și Olanda (26%, +8%).
 
Preocupările privind imigrația au crescut în America de Nord (29%). Aproape o treime dintre americani (32%) au spus că este principala sau a doua cea mai importantă îngrijorare. Grijile privind imigrarea au fost importante și în țările centrale și de nord din Europa, cu nivele ridicate în Cehia (36%), Suedia (28%), Germania (27%), Austria (26%), Norvegia (26%), Regatul Unit (22%), Elveția (22%) și Finlanda (21%).
 
Studiul măsoară încrederea consumatorului, principalele motive de îngrijorare și intențiile de cumpărare la nivel global, prin intervievarea a peste 30.000 de respondenți din 61 de țări din toată lumea.
 
În cea mai recentă variantă a studiului online desfășurat între 2 — 25 Noiembrie 2015, încrederea consumatorului a crescut în 26 din cele 61 de piețe măsurate de Nielsen (43% din piețele analizate). Cel mai mare scor a fost înregistrat de India (131), constant față de T3, iar cel mai mic în Coreea de Sud (46), cu o creștere trimestrială de 4 puncte. Dintre cele mai mari economii mondiale, China a înregistrat un scor de 107, crescând un punct față de T3, urmată de Marea Britanie (101,—2 puncte), SUA (100,—19 puncte), Germania (98,—2 puncte) și Japonia (79,—1 punct), toate înregistrând scăderi trimestriale ale nivelului de încredere.


sursa foto: financiarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii