Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Prin artă sprijinim arta!", la Muzeul Callatis

ro

04 Jan, 2012 18:28 1266 Marime text

Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia și Teatrul Thaliamar organizează în zilele de 6 și 7 ianuarie, începând cu ora 12.00, la sediul muzeului callatian, spectacolul de teatru Împăiați-vă iubiții de T. Mazilu, în regia Aurei Mircea-Stuparu. În distribuție: El - Claudiu Budeanu, Ea - Georgiana Asaftei (în ziua de vineri) și Iuliana Turonyi (în ziua de sâmbătă).

Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a făcut următoarele precizări: "Ne propunem ca și în Noul An să diversificăm oferta culturală a Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia. Vom organiza cât mai multe activități cultural - științifice prin care vom promova patrimoniul muzeului callatian și istoria de câteva mii de ani a acestor meleaguri, începând cu perioada neolitică și terminând cu cea contemporană. Participanții la activitățile pe care le vom organiza vor putea vedea, în expoziția muzeului, artefecte: neolitice, grecești, elenistice, romane și romano-bizantine, iar noi le vom da explicații pentru fiecare exponat în parte.

În acest an vom începe cu un spectacol de teatru. Dorința noastră este aceea de a strânge măcar o parte din banii necesari pentru editarea unui roman scris de eleva Iuliana Turonyi. Autoarea are doar 16 ani și se află la prima sa carte. Împreună cu Aura Mircea-Stuparu, coordonatorul Teatrului Thaliamar, am hotărât să o srijinim la debutul ei în literatură. Astfel, am stabilit ca spectatorii să nu mai plătească biletul de intrare la muzeu, așa cum am procedat și în alte situații asemănătoare (când am organizat spectacole de teatru în expoziția instituției), ci să plătească doar suma de 10 lei, bani care o vor ajuta pe Iuliana să-și ducă la tipar prima sa creație literară.

Prin urmare, așteptăm iubitorii de teatru la sediul muzeului callatian, pentru a viziona o piesă de teatru în interpretarea unor tineri deosebit de talentați și pentru a o ajuta pe tânăra debutantă să își împlinească visul de a-și vedea primul său roman publicat. Dacă analizăm evoluția artei culturale, atât teatrul cât și literatura (epică, dramaturgică și lirică) sunt domenii ale artei. În concluzie, putem spune: Prin artă sprijinim arta!"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii