Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul spital din România în care s-ar face transplant de plămâni

ro

14 Oct, 2015 21:13 1987 Marime text
La Spitalul Universitar Militar din Capitală ar putea avea loc pentru prima oară într-o unitate sanitară din România transplantul de plămâni. Declaraţia a fost făcută astăzi de către secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Radu Deac.
 
Radu Deac a vorbit în deschiderea Congresului Naţional de Medicină Militară despre faptul Spitalul Militar ar putea deveni primul spital din România în care s-ar putea face transplantul de plămâni, informează romaniatv.net. ,,SUUMC a excelat de-a lungul vremii, a fost în o primă linie a transplanturilor de ţesuturi: cornee, os, toate acestea şi au fost specialităţi de tradiţie. Sperăm în continuare să folosim toată energie şi tot potenţialul ştiinţific medical al acestei unităţi de elită a medicinei româneşti. Am dori cât mai repede să începem transplantul de plămâni, dar întrucât este o acţiune extrem de complexă îmi este greu să vă dau un termen precis. Noi dorim cât de curând. Mai avem de lucrat la organizare şi pregătirea cadrelor tinere care vor merge la specializare", a explicat Radu Deac.
 
La eveniment a fost prezent şi Ministrul Apărării, Mircea Duşă, care, a precizat că medicii militari sunt foarte apreciaţi de partenerii străini pentru felul în care îşi îndeplinesc misiunile în teatrele de operaţiuni şi i-a felicitat pentru activitatea depusă.
 
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii