Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul serviciu de consiliere telefonică dedicat copiilor cu părinți plecați în străinătate

ro

27 Oct, 2015 23:39 1109 Marime text
Organizaţia Salvați Copiii România a lansat, cu sprijinul Administrației Prezidențiale, linia telefonică Help-Line și platforma www.copiisinguriacasa.ro. Cele două instrumente au ca scop oferirea de informații și consiliere gratuită pentru copiii ce au părinți plecați la muncă în străinătate, persoanele în grija cărora au rămas aceștia, precum și specialiștii din domeniul protecției copilului și educației.
 
Cu acest prilej a fost lansată și o campanie de informare destinată părinților, cu privire la obligațiile care le revin atunci când părăsesc țara, în vederea desemnării unui reprezentant legal al copilului, dar și cu privire la riscurile pe care le implică pentru copii plecarea părinților la muncă în străinătate.
 
În cadrul proiectului se vor difuza spoturi radio și TV, se vor desfășura caravane de informare în București și 13 județe (atât în mediul urban, cât și în mediul rural) la care vor participa specialiștii Salvați Copiii, precum și campanii de informare prin intermediul DGASPC-urilor, în alte 28 de județe, și se vor organiza evenimente locale.
 
Conform statisticilor oficiale, peste 80.000 de copii din România au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Cu toate acestea, numărul real este unul mult mai mare, estimările indicând între 170.000 și 350.000 de copii aflați în această situație. Lipsiți de afecțiunea și îndrumarea părinților, copiii rămași acasă se confruntă cu dificultăți de ordin emoțional, social și educațional.

Linia telefonică Help Line 0800.070.040 este un număr apelabil gratuit pe teritoriul României, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă. În timpul de funcționare al acesteia, 9:30-17:30, de luni până vineri, un psiholog și un consilier juridic vor oferi consiliere pe teme psiho-sociale și juridice persoanelor interesate.
 
Platforma online www.copiisinguriacasa.ro include articole dedicate părinților și persoanelor în grija cărora au rămas copiii, specialiștilor din domeniu, dar și copiilor, precum și o secțiune prin care se pot adresa întrebări specialiștilor Salvați Copiii, care vor oferi în timp util răspunsuri pe e-mail.
În cadrul aceluiași proiect, copii afectați de migrația economică a părinților, părinții acestora și persoanele în grija cărora au rămas copiii beneficiază de servicii de suport educațional, psihologic și social, prin 16 programe locale din orașele București, Pitești, Brașov, Craiova, Mangalia, Tîrgoviște, Petrila, Lupeni, Reșița, Iași, Piatra Neamț, Suceava, Negrești, Timișoara, Târgu Mureș.


sursa foto: tvr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii