Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul ministru al Yemenului a demisionat

ro

21 Sep, 2014 18:41 1582 Marime text
Rebelii șiiți din gruparea yemenită Ansaruallah, angajați în confruntări armate cu combatanții islamiști suniți sprijiniți de armată, au ocupat duminică sediul Guvernului și al postului național de radio din capitala Yemenului, Sanaa, au anunțat responsabili locali citați de AFP, informează Agerpres.

În același timp, primul ministru Mohammed Basindawa a anunțat că demisionează în semn de protest față de politica președintelui Abed Rabbo Mansur Hadi, pe care-l acuză că a monopolizat puterea, afirmă aceeași responsabili, demisia fiind confirmată și de un purtător de cuvânt al rebelilor, mai transmite Agerpres.

Conform acelorași surse, rebelii șiiți, așa-numiții 'houthi', au preluat de asemenea controlul mai multor obiective militare importante din capitala yemenită, printre care se numără și sediul Statului Major al armatei.

Aceste succese militare ale rebelilor survin după ce emisarul ONU, Jamal Benomar, anunțase cu o zi în urmă iminența unui acord politic între autoritățile de la Sanaa și liderul grupării șiite Ansaruallah, Abdel Malek al-Houthi, notează Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii