Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul jandarm român care ia parte la Misiunea internaţională din Mali

ro

27 Apr, 2015 09:20 1062 Marime text
 
Maiorul Fotescu Gabriel Dumitru din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române este primul jandarm român care va participa la misiunea UE-EUROGENDFOR din Republica Mali (Africa).Ofiţerul a fost selecționat să participe la această misiune în urma promovării unui examen susţinut în faţa unei comisii  formate din șase experţi din cadrul Uniunii Europene.
 
Examenul de selecţie s-a desfăşurat în limba franceză şi engleză și a presupus o bună cunoaştere a cadrului legislativ şi organizatoric specific misiunii Uniunii Europene în Republica Mali. Pe lângă cunoştinţele teoretice, ofiţerului i-au fost testate abilităţile şi capacitatea de răspuns în situaţii de criză.
 
În cadrul acestei noi misiuni, cu durata de un an de zile, ofiţerul Jandarmeriei Române va fi instructor de ordine publică și intervenție profesională pentru efectivele de Jandarmerie, Poliție și Garda Națională ale statului Mali, cu  atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Mali.
 
Premergător selecţiei organizate de reprezentanţii Uniunii Europene, maiorul Fotescu Gabriel Dumitru a absolvit Cursul Internaţional de Monitor Misiuni Internaționale la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
 
Maiorul Fotescu Gabriel Dumitru este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2001, iar pâna la momentul selecționării pentru această misiune internațională, a fost instructor în cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi –“Ochiuri”din cadrul Jandarmerie Române.
 
Misiunea sprijină statul Mali în asigurarea ordinii constituţionale şi democratice, condiţiile necesare unei păci durabile, precum şi menţinerea autorităţii sale pe întregul teritoriu. Misiunea internațională la care participă Jandarmeria Română - EUCAP Sahel Mali, asigură consiliere la nivel strategic şi pregătirea celor trei forţe interne de securitate (Jandarmeria, Poliţia Naţională şi Garda Naţională).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii