Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RED DRAGON - 15 Primul exerciţiu de amploare cu structuri de cercetare din armatele din România și Alabama

ro

18 Jun, 2015 18:16 1494 Marime text
 
În perioada 8 - 24 iunie, în poligonul Babadag are loc exerciţiul RED DRAGON 15. Militari ai Batalionului 528 Cercetare „Vlad Ţepeş” se instruiesc împreună cu cei ai Unităţii 1-131 de Cercetare şi Supraveghere, aparţinând Gărzii Naţionale a statului Alabama.
Organizarea şi desfăşurarea unui astfel de exerciţiu constituie o premieră în istoria Batalionului 528 Cercetare, acesta fiind totodată primul exerciţiu de amploare cu structuri de cercetare din armatele celor două state, desfăşurat pe teritoriul României, în perioada de după intrarea în NATO a ţării noastre.
Pentru atingerea obiectivelor, militarii au format structuri de cercetare mixte care s-au instruit în comun pentru executarea misiunilor specifice de procurare de date şi informaţii.
Activităţile planificate se desfăşoară în poligonul Babadag şi zona adiacentă, precum şi în raioane mai îndepărtate din zona centrală a judeţului Tulcea şi în Delta Dunării.
Cei interesaţi să asiste la activităţi vor fi aşteptaţi sâmbătă, la ora 9.30, la ieşirea din localitatea Enisala (către localitatea Sălcioara), judeţul Tulcea, de unde vor fi preluaţi cu un mijloc de transport asigurat de organizatori, pentru deplasarea în poligonul Babadag.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii