Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul Echinocțiu al anului 2016. First Day of Spring 2016. Ce este echinocțiul. Cum îl sărbătorește Google

ro

20 Mar, 2016 02:46 3361 Marime text
 
 
Anul acesta Echinocţiul de primăvară sau echinoxul este pe 20 martie.
 
Echinocţiul de primăvară marchează momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.
 
Anual sunt două echincții. Prima dată este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 20 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică.
 
Cel de-al doilea echinocțiu al anului este momentul când soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică.
 
Echinocţiul de primăvară marchează începutul primăverii astronomice şi are loc după „Mărțișor", „Babe" și „Mosi", după "zăpada mieilor", când, calendaristic deja am pășit în anotimpul primăverii, deși luna martie se dovedește a fi destul de capricioasă.
 
El se produce în jurul datei de 20 martie când longitudinea astronomică a acestuia revine la valoarea de zero grade, potrivit astro-urseanu.ro.
 
Cum îl sărăbtorește Google
Pentru a sărbători tradiția echinocțiului Google a creat un Doodle nou dar și o animație pe care a postat-o pe Youtube.
În filmulețul, care are ceva mai mult de un minut copacii înfloresc, gâzele prind viață. Adică exact atmosfera reînvierii naturii. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii