Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul curs de specializare a antrenorilor români de yachting se va organiza pe lacul Siutghiol

ro

14 Apr, 2016 18:47 1574 Marime text
 
World Sailing - Asociația Internațională a Federațiilor de Yachting, cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), organizează, în perioada 17-23 aprilie, pe Lacul Siutghiol primul curs tehnic de specializare a antrenorilor și instructorilor sportivi pentru Federația Română de Yachting (FRY).
 
Programul, Technical Course for Coaches Level 1, este finanțat de Comitetul Olimpic Internațional (IOC) prin programul Solidaritatea Olimpică și are drept grup țintă 12 sportivi de performanță, instructori și antrenori din cadrul cluburilor componente ale FRY, scrie agerpres.ro.
 
Inițiatorul și Coordonatorul programului de pregătire, arhitecta Iulia Fulicea, sportiv de performanță, membru al Consiliului Federal al FRY și în comitetele pentru echipamente și pentru regulamente ale World Sailing, a declarat că acesta este un deziderat ce se înfăptuiește la capătul a doi ani de preparative, negocieri și tratative cu oficialii din sportul național și internațional.
 
Programul se va desfășura pe Lacul Siutghiol și în incinta unui complex din Năvodari. Potrivit coordonatorului Programului de specializare pentru instructorii și antrenorii de yachting, din România, cursul trebuia să se desfășoare în toamna anului 2015, dar a fost amânat pentru primăvara acestui an, din cauza programului aglomerat al antrenorului internațional care trebuia să susțină seminariile.
 
Astfel, pe parcursul a cinci zile cei 12 sportivi, instructori și antrenori se vor specializa sub îndrumarea expertului Christoffel van Hees, nominalizat de World Sailing. Cursul are o parte teoretică și una practică și toți participanții vor ieși pe apă, alternativ, atât pe ambracațiunea tip RIB, cât și pe bărcile cu vele, fiind pe rând antrenori și sportivi, accentul fiind pus pe metoda de predare, pe modul de comunicare cu copiii și cu părinții, relatează Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii