Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul concurs de roboţi subactvatici, găzduit de portul Tomis

ro

22 Jul, 2012 15:32 1380 Marime text

Portul Tomis găzduieşte pe 19 august prima ediţie a concursului de Roboţi subacvatici. Competiţia va fi organizată pe o suprafaţă de apă de lângă digul de ieşire din Portul Turistic Tomis unde se afla cele 2 faruri de semnalizare. Scopul concursului este implicarea tinerilor capabili de performanţă în proiecte din domeniul ştiinţei, tehnologiei şi în special în domeniul roboticii.

„Împreună cu echipa mea, de peste 25 de membri, am participat la numeroase concursuri de

robotică, ultimul fiind: International NASA Lunabotics Mining Competiton în perioada 21-26 mai 2012 la NASA Kennedy Space Center, în Florida. Am fost singura echipă

care a reprezentat România şi Europa, deşi am fost mai slab finanţaţi faţă de celelalte echipe, şi fiind prima participare, ne-am clasat totuşi pe locul 10 din 56. Întorşi din America, de la concursul NASA, cu experienţă, am avut ideea şi iniţiativa de a organiza în oraşul meu natal Constanţa un concurs de mini-roboti subacvatici (ROV) în special dedicat elevilor şi studenţilor, dar şi pasionaţilor de robotică, navomodele", a declarat Milian Theodor, preşedintele Asociaţiei X-Projects. Roboţii subacvatici contribuie tot mai mult la explorarea adâncurilor sau vin în ajutorul scafandrilor, preluând sarcinile/lucrările periculoase.

În paralel concursului vor fi expuşi şi roboţi expuşi roboţi subacvatici de mare adâncime de la Centrul de Scafandri, Academia Navală Mircea cel Bătrân, Institutul GeoEcomar şi va fi organizata o demonstraţie a salvamarilor şi un mini-curs de prim-ajutor. Acest concurs se va desfăşura anual şi va lua amploare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii