Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele cadavre ale victimelor prăbuşirii avionului Air Asia Airbus 320, recuperate şi identificate

ro

01 Jan, 2015 16:50 1680 Marime text
Peste 40 de cadavre au fost recuperate marți din Marea Java, în cursul căutărilor pentru găsirea epavei avionului AirAsia dispărut în Indonezia, a declarat un purtător de cuvânt al marinei naționale, relatează evz.ro. Autorităţile au confirmat identitatea a patru bărbaţi şi trei femei, printre care şi cea a însoţitoarei de bord Khairunisa Haidar Fauzi, în vârstă de 22 de ani.
 
Avionul A320-200, aparținând companiei Air Asia Indonesia (zborul QZ8501), având la bord 162 de persoane, a dispărut duminică la puțin timp după decolarea sa din Surabaya (Indonezia), cu destinația Singapore. Se pare că avionul ar fi aterizat forțat pe apă și apoi s-a scufundat, apreciază mai mulți experți în aviație după analiza primelor indicii, consemnează joi AFP, potrivit Agerpres.

Primul detaliu în favoarea acestei ipoteze este că emițătorul pentru localizare de urgență (ELT) nu a transmis niciun semnal. În cazul unui impact urmat de avarierea avionului, indiferent dacă se produce pe sol sau pe apă, acest dispozitiv transmite un semnal, iar inexistența unui asemenea mesaj poate indica faptul că echipajul ar fi reușit o aterizare de urgență pe apă și fuselajul aparatului nu s-a dezintegrat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii