Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Relu Tîrzioru şi directorul APIA Săveni, reţinuţi de DNA în cazul fraudării fondurilor UE

ro

23 Sep, 2014 21:40 1597 Marime text
Procurorii DNA au efectuat, azi, 16 percheziţii în judeţele Botoşani şi Suceava, la sediul APIA Botoşani şi la cel al unei primării, precum şi la puncte de lucru ale unor firme, într-un dosar privind fapte de corupţie şi obţinere nelegală de fonduri europene.
 
Primarul oraşului Săveni, Petru Relu Tîrzioru (PNL) şi directorul APIA Săveni, Liviu Stelian Zaharia au fost reţinuţi, în această seară, de către procurorii DNA Serviciul Teritorial Suceava în cazul de fraudare a fondurilor europene, iar audierile în acest dosar continuă cu alţi suspecţi, transmite Mediafax.
 
Procurorul şef al Serviciului Teritorial Suceava al DNA, Mihaela Mihai a declarat corespondentului Mediafax că primarul oraşului Săveni, Petru Relu Tîrzioru, a fost reţinut, fiind suspectat că a prezentat documente false pentru obţinerea de fonduri europene sau de la bugetul de stat, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul APIA Săveni.
 
Ea a menţionat că în acelaşi dosar a fost reţinut şeful APIA Săveni, Liviu Stelian Zaharia, pentru abuz în serviciu şi acordarea de subvenţii cu încălcarea legii şi luare de mită.
 
Sursa citată a mai spus că în urma cercetărilor s-a evidenţiat că Zaharia avea "protejaţi" anumiţi fermieri din zonă.
 
În urma percheziţiilor făcute marţi dimineaţă, primarul din Săveni şi directorul APIA Săveni au fost aduşi la audieri la sediul DNA Suceava, iar procurorii anticorupţie suceveni urmează să audieze în acest dosar zece suspecţi şi 16 martori.
 
Procurorul-şef al DNA Suceava a precizat că în acest dosar prejudiciul este estimat la peste un milion de euro.
 
Conform DNA, două dintre percheziţii au avut loc la sedii de instituţii publice, iar restul la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii