Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Radu Mazăre la radio Sky „Mi-e frică să mai chem un funcţionar să-i spun ce să facă“

ro

03 Oct, 2014 12:43 2669 Marime text
Primarul Radu Mazăre a vorbit azi într-o emisiune radiofonică la radio Sky despre cele mai noi dosare pe care are la DNA Constanţa.

„Unul pentru un teren vândut în 2002 de catre Consiliul Local. Un nene avea un garaj amplasat ilegal pe terenul respectiv, garajul amplasat ilegal a fost demolat şi terenul a fost scos la vânzare prin licitaţie, fiind cumpărat de doctorul Nicolae Bileca. Drept pentru care am dosar penal acum“, a povestit Radu Mazăre.

El a mai spus că în alt dosar este acuzat ca ar fi primit mită de la firma care se ocupă de salubrizarea oraşului. „Mai am un dosar în care spune că eu şi toţi consilierii suntem acuzaţi că am luat şpagă pentru ca anul trecut am votat creşterea taxei de gunoi diferenţiat, în funcţie de veniturile populaţiei, pentru că noi, Constanţa, stateam cu taxa de gunoi de departe cea mai mică din România, ea fiind subvenţionată. Şi atunci nu am crescut-o pentru toată lumea, ci am crescut-o diferenţiat şi suntem acuzaţi că, având în vedere că am crescut taxa, firma de gunoi a încasat mai mulţi bani şi ne-a dat din banii ăştia şpagă nouă, mie şi întregului Consiliu Local. Problema este că firma de gunoi a încasat aceiaşi bani pentru că a participat la o licitaţie. Subvenţia pe care o punem noi este mai mică, dar ea încasează aceiaşi bani. Dacă încasa pentru o tonă de gunoi 10 lei, din aştia 10 lei adunaţi de la populaţie noi încasăm trei lei, şapte lei subvenţionam. Acum încasăm şase lei, patru lei subvenţionăm, dar firma încasează tot 10 lei. Şi procurorul a început urmărirea penală împotriva mea şi a întregului Consiliu Local ca am luat şpagă“, a declarat Mazăre.

„Mi-e frică să mai chem un funcţionar să-i spun ce să facă. I-am zis şi lui Viorel Farcaş (n.r. director SC Confort Urban) că nu ştiu ce să facă cu contractul cu Shapir Structures“, a mai spus primarul Mazăre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii