Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Târgu Mureș, urmărit penal pentru dare de mită!

ro

20 Apr, 2016 13:21 1448 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea si efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:
FLOREA DORIN, primar al municipiului Tîrgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,
FLOREA DAN AUREL, fiul primarului municipiului Tîrgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
            - complicitate la luare de mită,
            - spălare de bani,
 
MUSGOCIU MIRCEA-NICOLAE, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
         - dare de mită,
            - spălare de bani.
 
         În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
            La data de 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Tîrgu-Mureș, suspectul Florea Dorin, au fost emise un număr de 9 hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului “Prelungirea Caii Sighișoarei în două direcții”, proiect în care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu Municipiul Tîrgu Mureș.
            Acest lucru a fost urmat, la data de 09 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu Mircea Nicolae și fiul primarului municipiului Tîrgu-Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 mp) situat în același oraș în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.
            La data de 30 martie 2015, suspectul Florea Dan Aurel a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro.
            În cursul anului 2013, acționând în aceeași manieră, suspectul Florea Dorin a continuat să sprijine afacerile și interesele financiare ale suspectului Musgociu Mircea Nicolae, referitoare la necesitatea achiziționării din proprietatea omului de afaceri a suprafeței de teren de 1.415,36 mp, situat in Tîrgu Mureș, zona Căii Sighișoarei (fosta Livadă Pomicolă Tîrgu Mureş).
 
            Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
            Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii