Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Dumitru Dedu, la deschiderea noului an şcolar „Vom depune eforturi pentru ca şcolile să fie pregătite de sezonul rece“

ro

19 Sep, 2012 15:16 1263 Marime text

Pe 17 septembrie 2012 a sunat clopoţelul anunţând începerea anului scolar 2012 - 2013. În comuna Mircea Vodă, copii şi părinţii s-au adunat în număr mare pentru a participa la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. La festivităţile de deschidere a noului an şcolar de la Şcoala cu clasele I-VIII Mircea Vodă şi Şcoala cu clasele I-VIII Satu Nou au participat primarul Dumitru Dedu, viceprimarul George Ionaşcu, preoţii Constantin Romaniuc şi Ionuţ Gavrilă şi nu în ultimul rând directorii celor două instituţii de învăţământ, Aneta Săndulescu Enache şi directorul adjunct Andreea Obreja.

Şcoala cu clasele I-VIII Satu Nou a fost extinsă şi reabilitată prin Programul de Reabilitare a Infrastructurii şcolare - PRIS. Aceasta a căpătat o nouă faţă atât în interior, cât şi în exterior. Sălile de clasă sunt mobilate cu mobilier nou, iar grupurile sanitare sunt dotate corespunzator. De semenea, pentru buna desfăşurare a activităţii şcolare în sezonul rece, încălzirea Şcolii cu clasele I-VIII Satu Nou se va face cu centrala termică achiziţionată din bugetul local al comunei, iar încălzirea Şcolii cu clasele I-VIII Mircea Vodă se va face tot cu centrala termică achiziţionată prin Programul Casa Verde. Şcoala cu clasele I-VIII Mircea Vodă a fost şi ea reparată pentru ca elevii să îşi poată desfăşura activitatea corespunzător, până la terminarea construcţiei noii şcoli care are termen de finalizare decembrie 2012.

"Primăria Mircea Vodă şi Consiliul Local au acordat o atenţie deosebită elevilor pentru care oferim condiţii mai bune în unităţile de învăţământ. Copiii noştri trebuie să aibă parte de educaţie. Administraţia locală depune toate eforturile pentru ca şcolile să fie pregătite pentru elevi, în sezonul rece. Achiziţionarea celor două centrale termice pentru şcolile din Mircea Vodă şi Satu Nou nu reprezintă un efort bugetar atât de mare, când vine vorba despre copii noştri, dar şi pentru cadrele didactice. Sunt sigur că prin finalizarea noii şcoli din Mircea Vodă elevii şi profesorii să beneficieze de condiţii şi mai bune, şi la examenle naţionale de anul viitor să avem rezultate cât mai bune", a spus primarul Dumitru Dedu în discursul său de la festitivitatea de deschiderea noului an şcolar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii