Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul de Tulcea, cercetat pentru luare de mită, va fi plasat în arest la domiciliu

ro

24 Jul, 2015 18:02 1641 Marime text
 
Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, aflat în arest preventiv de la sfârşitul lunii mai, pentru luare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, va fi plasat în arest la domiciliu începând de marţi, în urma unei decizii a instanţei.
Curtea de Apel Galaţi a respins, vineri, o contestaţie făcută de DNA privind o decizie de miercuri a Tribunalului Galaţi, prin care primarul din Tulcea, Constantin Hogea, era plasat în arest la domiciliu.
Constantin Hogea este obligat, potrivit hotărârii instanţei, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. De asemenea, el nu are voie să comunice direct sau indirect cu inculpaţii, suspecţii ori martorii din acest caz, cu excepţia inculpatelor Valeria Hogea (soţia primarului) şi Sorina-Ioana Hogea, să nu comunice nici cu funcţionarii publici, personalul contractual sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul Primăriei municipiului Tulcea ori al Consiliului Local Tulcea, dar nici cu salariaţii sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul SC Coral SRL Tulcea.
În cazul în care Constantin Hogea va încălca măsurile sau obligaţiile, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu cea a arestării preventive. Instanţa a stabilit ca Poliţia Judeţeană Tulcea să fie organul de supraveghere a respectării obligaţiilor.
Procurorii DNA Galaţi i-au reţinut pe primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, pentru luare de mită, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată, şi pe Cornel Constantin Georgescu, administratorul unei firme, pentru dare de mită.
În acelaşi dosar, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de soţia primarului, Valeria Hogea, administrator al unei societăţi comerciale, aceasta fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată.
Procurorii i-au mai pus sub control judiciar pe Valer Constantin Pop şi Maria Brudiu, arhitectul şef şi, respectiv, secretarul Primăriei Tulcea, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii