Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii constănţeni participă la prima sărbătoare a tuturor românilor Manifestările intră în legături internet cu alte evenimente similare

ro

30 Aug, 2013 12:21 1959 Marime text
Ziua de 31 august, Ziua Limbii Române, va fi marcată de autorităţile şi instituţiile publice, de reprezentantele diplomatice şi de instituţiile culturale ale României şi Republicii Moldova, printr-o serie de manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific.


Asociaţia Comunelor din România în parteneriat cu Grupul Român de Presă şi Iniţiativa Civică revista „Creşterea limbii româneşti”, revista „Albina Românească” organizează cu această ocazie, sâmbătă, 31 august, o amplă manifestare, care celebrează primul an de legiferare a Zilei Limbii Române (Legea 53/2013).

Ceremonia oficială are loc pe Platoul Bucegilor, în tradiţionalul loc de la Sfinx şi începe la orele 10.30 cu un serviciu religios arhieresc, după care va urma un program artistic cu formaţii aduse de comunele din întreaga ţară.

Programul va fi transmis în direct şi intră în legături internet cu alte manifestări care serbează Ziua Limbii Române în localităţile ţării şi în comunităţile româneşti din străinătate, cu ziariştii şi publicaţii culturale de limba română de pe toate meridianele.

Un număr de 36 de comune din ţară vor semna Acordul de Înfrăţire cu 36 de comune din Republica Moldova.

Din judeţul Constanţa participă la această manifestare un număr de zece comune: Grădina, Mircea Vodă, Siliştea, Tortoman, Târguşor, Mihail Kogălniceanu, Horia, Cumpăna şi Peştera.

„Fiind prima sărbătoare a tuturor românilor şi a tuturor celor care vorbesc limba română, contribuind la afirmarea culturii ei, scopul este de a da de la început acestei sărbători înalta ştachetă culturală a unor manifestări de ţinută intelectuală şi patriotică prin care să se impună în tradiţia românească şi chiar în lume”, susţine primarul ec. Mariana Gâju, prim vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii