Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari vine în sprijinul persoanelor cu malformații faciale sau ale membrelor

ro

12 Apr, 2013 18:19 1043 Marime text
Medicii din cadrul Sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova deruleaza un proiect dedicat copiilor si adultilor care au nevoie de operatii de chirurgie faciala, chirurgie plastica şi reparatorie. Interventiile vor fi efectuate de o echipa de medici voluntari din California (SUA) apartinand „Women for World Health“, organizatie nonprofit care a derulat de-a lungul timpului astfel de  misiuni medicale.Acestia vor sosi la Craiova în perioada 17-26 mai si spera sa efectueze circa 100 de operatii. Echipa din SUA este compusa din doi chirurgi plasticieni, doi anestezisti, doi medici pediatri, sase asistente specializate in chirurgia plastica, un translator, patru coordonatori de proiect si alti voluntari de la „Women for World Health“. Director medical în cadrul acestei organizatii este dr. Amy G. Wandel (co-fondator „Women for World Health“), chirurg plastician in marina americana, care a participat pana acum la 25 de misiuni medicale de acest gen.

Interventiile chirurgicale vor avea loc in blocurile operatorii de la Sectiile de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, Chirurgie Plastica şi Chirurgie Oro-Maxilo Faciala din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, iar echipa de medici din SUA va veni nu doar cu instrumentarul, ci si cu toate consumabilele: fire de sutura, medicamente, anestezice etc. Timp de noua zile, medicii implicati in acest proiect vor efectua operatii pentru:

– malformatii faciale, cum ar fi despicaturi de buza, despicaturi de palat (cerul gurii);
– hemangioame (tumori vasculare);
– operatii de corecţie a diverselor atitudini vicioase de la nivelul capului, membrelor superioare şi inferioare, cauzate de cicatrici vicioase după arsuri întinse şi profunde;
– operatii de reconstructie dupa accidente soldate cu amputatii la niveluri diverse pentru maini si picioare;
– malformatii congenitale ale mainii, sindactilie (degete lipite) sau polidactilie (degete supranumerare).
Ca urmare, toate persoanele care se afla in una din situatiile enumerate mai sus, cu  domiciliul pe raza orasului Navodari, se pot prezenta la sediul Directiei de Asistenta Sociala Navodari, din str.Sanatatii, nr.3, pana pe data de 19.04.2013, cu urmatoarele documente:
– cerere;
– copie xerox act de identitate persoana cu malformatie;
– copie xerox act de identitate parinte/reprezentantul legal al copilului; 
– act medical care sa ateste diagnosticul;
– 2-3 fotografii sugestive care sa surprinda malformatia.
Ulterior, in data de 19.04.2013 toate cererile primite vor fi transmise Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova in vederea intocmirii unei baze de date. Documentele, dupa ce sunt examinate, sunt trimise spre studiu medicilor din SUA, care vor decide cazurile ce vor fi acceptate pentru interventii chirurgicale.

Persoanele acceptate vor fi anuntate ulterior.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii