Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Medgidia investeşte în viitor Start la proiectele pentru copii și tineri

ro

10 Mar, 2014 15:14 1463 Marime text

Primăria Municipiului Medgidia susține și promovează, anul acesta și proiectele pentru copii și tineri. Conform reprezentanţilor municipalităţii, în plan există proiectul „START la Antreprenoriat!”, derulat în cadrul programului „Tineret în Acțiune”, ce are ca dată limită luna septembrie a acestui an.

Valoarea totală a investiţiei este de 11.859 euro.
Scopul declarat al proiectului este promovarea antreprenoriatului social ca mecanism ce poate facilita participarea efectivă a tinerilor și poate contribui la îmbunătățirea situației lor, grup puternic afectat de efectele crizei economice și sociale, sărăcie și șomaj. Beneficiarii acestui program sunt tinerii între 17 şi 20 de ani, elevi ai Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia, care provin din medii defavorizate, cu resurse financiare reduse. Tinerii care se înscriu în program vor învăța cum să-și argumenteze părerile cu privire la un subiect propus, și vor forma deprinderi de ascultare activă, gândire critică și spirit de toleranță. Mai mult, ei vor căpăta cunoștințe din mediul de afaceri și vor putea deveni antreprenori.

Un alt proiect în care Primăria Municipiului Medgidia se implică este „Sinergii pentru viitor – FRDS”, alături de unităţile de învăţământ din oraş şi alţi partineri. Proiectul va fi depus la Fondul Român de Dezvoltare Socială și va fi implementat după aprobarea finanțării. Astfel, municipalitatea are în plan deschiderea unui centru de terapie pentru copiii care suferă de autism, dar și alți minori cu dizabilități, precum şi cei marginalizați în comunitățile școlare.
Misiunea acestui program este de a asigura copiilor servicii de educație, consiliere, orientare școlară și profesională, integrare socială și recreere. În cadrul centrului, copii vor beneficia de numeroase activități, în vreme ce părinții vor primi consiliere specializată. Beneficiarii programului vor fi 200 de copii, precum și familiile acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii