Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa continuă acţiunea de dezinsecție (galerie foto)

ro

23 Aug, 2018 10:12 1505 Marime text
Primăria Municipiului Constanţa a intervenit noaptea trecută pentru dezinsecție în Faleză Nord, zona centrală și zona peninsulară. În această seară, începând cu ora 21:00, atomizoarele și utilajele de mare capacitate folosite pe autovehicule vor fi puse în funcțiune în stațiunea Mamaia, Palazu Mare și Tomis Plus, anunţă Primăria Constanţa.

Acțiunile de dezinsecție au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanţa folosită este biodegradabilă, se numește K-OTHRINE PROFI EC 250 și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti. K-Othrine PROFI EC 250 combate toate insectele dăunătoare și generatoare de disconfort din igiena publică, dar se recomandă în special în tratamentele de combatere a insectelor zburătoare precum: țânțari, muște, molii, viespi. K-Othrine PROFI EC 250 poate fi utilizat în exterior pentru dezinsecțiile sezoniere din zonele urbane, dar și în interior pentru locuințe, birouri, hoteluri, unități de alimentație publică, spitale, etc.

"Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) - în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ce aparțin domeniului public al Constanței", precizează Primăria. 
 
Persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L. nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1).

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii