Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Acțiuni de deszăpezire. Cu ce forțe s-a intervenit. 49 de sportivi constănțeni, în sprijinul comunității

ro

01 Mar, 2018 18:00 1618 Marime text
Utilajele angajate în procesul de deszăpezire au acționat în cursul acestei zile pentru lărgirea străzilor principale, a intersecțiilor, curățarea arterelor secundare, în special pe traseele mijloacelor de transport în comun și în zonele unităților de învățământ, anunță Municipalitatea.
 
Pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și împrăștierea de material antiderapant au fost folosite 24 utilaje tip lamă, 4 utilaje tip lamă cu sărărițe, 9 sărărițe și 15 buldoexcavatoare. Acțiunile de deszăpezire vor continua pe străzile din toate zonele orașului.
 
De asemenea, în stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni, trotuare și în zonele de acces ale instituțiilor publice se acționează cu 10 freze stradale cu lățimea de lucru de 62 cm.
 
Totodată, 49 de sportivi ai Asociaţiei Club Sportiv Tomitanii, HC Dobrogea Sud şi ai BC Athletic Constanţa s-au alăturat celor şase echipaje din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța și echipelor de intervenție formate din 138 angajați ai societății care asigură deszăpezirea, 40 de angajaţi ai firmelor prestatoare din domeniul spaţii verzi și 20 persoane asistate social în acțiunea de îndepărtare a zăpezii din stațiile de autobuz, de pe trecerile de pietoni și pasajele pietonale.
 
În spațiul amenajat pentru persoanele fără adăpost se află 34 persoane, care primesc hrană şi ceai cald.
 
”Revenim cu rugămintea adresată constănțenilor de a evita folosirea autovehiculelor personale și de a se deplasa cu mijloacele de transport în comun, pentru ca utilajele să poată interveni eficient. Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze sau să oprească autovehiculele pe prima bandă de circulație sau în locuri care ar împiedica utilajele de deszăpezire să acționeze.
 
Totodată, rugăm constănțenii care își curăță intrările în imobile sau îşi deszăpezesc mașinile să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată. 
 
Din cauza temperaturilor scăzute, dar mai ales din cauza poleiului care se va forma mâine, recomandăm evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi.
 
În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului și încălțăminte care să nu alunece. Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor. De asemenea, recomandăm renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.
 
Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervenția utilajelor de deszăpezire intervenind acolo unde este cazul.
 
Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă”, anunță reprezentanții Primăriei.
 
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon sau e-mail:
 
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă - 0799606189.
E-mail: primarie@primaria-constanta.ro


Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii