Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cernavodă sprijină persoanele vârstnice

ro

07 Aug, 2013 14:06 1359 Marime text
Primăria Oraşului Cernavodă va demara, în perioada12-13 august 2013, un proiect social pentru sprijinirea persoanelor vârstnice din localitate. Programul “Respect şi Sprijin pentru seniorii oraşului nostru”, iniţiat de către primarul Gheorghe Hânsă, prevede acordarea de tichete sociale în valoare de 40 de lei cetăţenilor de vârsta a treia cu venituri reduse.

Tichetele valorice vor înlocui pachetele sociale cu alimente(1 kg de zahăr,1 kg făină,1 kg orez,1l ulei şi un pui) în valoare de 40 de lei, şi vor fi distribuite de către Direcţia de Asistenţă Socială Cernavodă de şase ori pe an (în perioada sărbătorilor Lăsata de sec, Paşte, Sfinţii Petru şi Pavel, Sânta Maria, Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice şi Crăciun).

Beneficarii acestui proiect sunt aproximativ 1300 de cernavodeni, în care sunt încadrate persoane cu pensii de până la 600 de lei, persoane cu vârste de peste 60 de ani care nu realizează venituri şi persoane cu vârste de peste 60 de ani cu venit minim garantat.Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achiziţionarea de alimente, medicamente, materiale igienico-sanitare şi alte produse de prima necesitate. Obiectivele acestui program sunt atât soluţionarea unor probleme de ordin social, cât şi sprijinirea comerţului local. Primarul Gheorghe Hânsă consideră că implementarea acestui proiect va aduce avantaje oraşului prin intermediul acestui mecanism de plată, care va permite beneficiarilor să îşi achiziţioneze o gamă mai largă de produse, iar agenţii economici vor beneficia de un număr mai mare de clienţi. Partener al acestui proiect este Sodexo România, emitent al tichetelor valorice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii