Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Cerchezu dată în judecată de Alfa-Bit A pierdut banii de la AFM şi este bună de plată

ro

29 Oct, 2014 14:44 5090 Marime text
Alfa-Bit a dat în judecată Primăria Cerchezu, condusă de primarul Ion Constantinescu.

Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, marţi, 28 octombrie, la Secţia a II-a civilă şi are ca obiect "ordonanţă de plată".

Primarul comunei a declarat pentru ZIUA de Constanţa că se aştepta ca societatea să cheme primăria în instanţă. "Mă aşteptam să facă lucrul acesta, însă normal era să discutăm înainte să deschidă procesul", a mărturisit şeful autorităţii locale.

Ion Constantinescu a adăugat că Alfa-Bit a executat o lucrare privind montarea unei eoliene şi a unor pompe de căldură. "Proiectul este derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). A început în urmă cu 3-4 ani. Cei de la AFM au venit anul acesta la finalul contractului, dar nu au putut să facă recepţia lucrării întrucât lucrarea nu a fost bine realizată și nici în timpul prevăzut de contract", susţine primarul, afirmând că din acest motiv AFM nu a virat banii pentru acoperirea investiției. Şeful autorităţii locale a declarat că valoarea proiectului este de 430.000 de lei şi că mai are de achitat 350.000 de lei, mărturisind că a plătit deja din bugetul local suma de 80.000 de lei.

"AFM nu a mai alocat fonduri pentru că nu a putut să facă recepţia lucrării şi a rămas ca noi să achităm lucrarea", a explicat șeful autorității locale.

La rândul lui, administratorul societăţii Alfa-Bit, Ion Afendulis, a mărturisit că autoritatea locală a pierdut finanţarea de la AFM întrucât nu a prevăzut prelungirea contractului cu Administraţia Fondului pentru Mediu. Acesta a explicat că el a încheiat contract cu Primăria pentru această lucrare, iar Primăria Cerchezu a încheiat un contract separat cu AFM. Ion Afendulis a precizat că la momentul la care a sosit echipa AFM pentru recepţia lucrării, mai erau de remediat anumite probleme tehnice şi întrucât lucrarea nu era finalizată, autoritatea locală a pierdut banii. Nu se întâmpla acest lucru, dacă autoritatea locală lua decizia să prelungească contractul cu AFM, susține Ion Afendulis.

Administratorul Alfa-Bit a mărturisit că a vrut să ajute autoritatea locală și a încercat să recupereze banii de la primărie prin compensare de TVA, însă Curtea de Conturi s-a opus acestei operaţiuni întrucât Primăria Cerchezu nu a prevăzut investiţia în buget.

Ion Afendulis a mărturisit că în instanţă doreşte să oblige autoritatea locală să prevadă în bugetul de anul viitor investiţia pentru a îşi putea recupera banii prin compensare de TVA. De asemenea, administratorul Alfa-Bit a menționat că a deschis procesul cu puţin înainte de termenul de prescripţie, de 3 ani, pentru a se asigura că nu pierde banii, în cuantum de 350.000 de lei, care îi revin pentru montarea eolienei.

Cât priveşte lucrarea, Ion Afendulis a precizat că eoliana este funcţională, însă sistemul mai are un mic defect, şi preconizează că până săptămâna viitoare acesta va fi remediat.


Societatea Alfa-Bit  SRL are sediul în Bucureşti Sectorul 2, Strada Arcului numărul 11 A, iar asociat unic este Ion Afendulis. 

Societatea are ca obiect de activitate “Lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat”.

sursă foto: rnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii