Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima zi de inspecții in porturile maritime românești

ro

27 May, 2014 17:38 1798 Marime text
Trei echipe de inspectori au verificat activitatea navelor care au ancorat în porturile Constanța, Midia și Agigea. Este vorba de șapte nave, două dintre acestea au acostat în Portul Constanța (Almortada sub pavilion Comoros și Nawal F sub pavilion Togo). Controlată a fost și nava Harmony sub pavilion Tanzania, aflată în Portul Midia. De asemenea, au primit vizita inspectorilor patru nave din Portul Agigea, după cum urmează: Island Challenger sub pavilion Cipru, Nocc Coral sub pavilion Insulele Marshall, Haci Rustu K sub pavilion Turcia, Sunrice R sub pavilion Sierra Leone.

Potrivit inspectorilor, cele două nave din Portul Constanța, precum și cea din Portul Midia nu au putut prezenta copii după certificatul de asigurare. 

În cazul vasului Nocc Coral din Portul Agigea inspectorii nu au găsit nicio problemă. Pentru celelalte nave, rezultatul verificărilor urmează să fie raportat.

Amintim că începând de ieri până pe 30 mai, toate navele care vor ancora în porturile constănţene vor fi inspectate de reprezentanţi ai Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN). Potrivit preşedintelui SLN, Adrian Mihălcioiu, inspecţiile se vor desfăşura în cadrul unei campanii intitulate „Black Sea Campaign“.

„Acţiunile au ca scop verificarea condiţiilor în care navigatorii îşi desfăşoară activitatea şi stadiul achitării salariilor şi diurnelor acestora. Mai mult, vom putea constata, la faţa locului, dacă prevederile din contractele de muncă ale navigatorilor sunt respectate“, a declarat, recent, liderul SLN. „Black Sea Campaign“ 2014 este organizată de Federaţia Internaţională a Transportatorilor (ITF) şi de sindicatele navigatorilor din Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Campania beneficiază de sprijinul sindicatelor docherilor şi al autorităţilor navale din ţările respective. ITF este o federaţie de peste 700 de organizaţii reprezentative, compusă din mai mult de 4,5 milioane de membri din 150 de ţări, care promovează interesele componenţilor săi în campanii globale de solidaritate. „Cei cinci inspectori IFT din zona Constanţa, Novorossiysk, Odessa, Istanbul şi Batumi au continuat să se confrunte cu un număr mare de cazuri de neplată a salariilor, de încălcare a legislaţiei şi a standardelor, de nave care nu oferă condiţii decente de muncă şi de viaţă navigatorilor de la bord“, a mai declarat Adrian Mihălcioiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii