Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima zi a Delegaţiei din Kardzhali, în România

ro

25 Nov, 2010 18:41 1206 Marime text

Delegaţia din Kardzhali care a sosit ieri la Medgidia, a fost în vizită la Bucureşti. Aici a fost întâmpinată de viceprimarul Sorin Ţuţuianu, care i-a condus pe oaspeţi la Palatul Parlamentului. Delegaţia este formată din primarul localităţii Kardzhali - Hasan Azis, cei doi viceprimari - Elisaveta Kehayova şi Vasil Bobekov, şase consilieri locali, un preot creştin şi un muftiu.

Pentru a anuţa înfrăţirea cu oraşul bulgar, administraţia locală a arborat în centrul oraşului steagurile celor două state - român şi bulgar, ce vor flutura pe tot parcursul şederii bulgarilor la Medgidia.

După vizita din capitală, oaspeţii au sosit la Medgidia, unde au fost aşteptaţi de domnul primar Marian Iordache, în sala de consiliu. După urările de bun venit şi prezentările de rigoare, domnul primar le-a vorbit oaspeţilor despre municipiul Medgidia şi perspectivele de dezvoltare prin implicarea în diferite proiecte, menite să modernizeze oraşul şi să dezvolte puterea economică a zonei.

După ce edilul din Kardzhali a semnat în cartea de onoare, delegaţia a fost condusă la Şcoala ,,Lucian Grigorescu", la Geamie şi la Biserica Sf. Petru şi Pavel.

În cursul zilei de astăzi, gazdele le-au prezentat oaspeţilor Instituţia Prefectului Constanţa unde au fost aşteptaţi de subprefectul Aidun Curt- Mola, şi sediul Consiliului Judeţean Constanţa, unde au fost găzduţi de vicepreşedintele CJC, domnul Cristian Darie.

Dacă dimineaţa a fost rezervată prezentării instituţiilor administrative ale judeţului, după masa de prânz delegaţia din Kardzhali a vizitat instituţiile cultural religioase, şi anume: Arhiepiscopia Tomisului, Muftiatul Cultului Musulman la Constanţa, precum şi Consulatul Republicii Turcia la Constanţa, unde vizitatorii au discutat cu doamna consul Fusun Aramaz.

Seara se va încheia cu un spectacol oferit de ansamblurile din localitate, în timpul cinei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii