Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima zi a bacului la Constanța Peste 2.000 de candidați au susținut proba orală la Limba română

ro

10 Jun, 2013 18:12 949 Marime text
2.585 de absolvenţi de liceu au susţinut astăzi, 10 iunie 2013, prima probă din cadrul examenului de bacalaureat, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmând ca 3.479  de candidaţi  să se prezinte pe 11 şi 12  iunie a.c. în faţa comisiilor de examinare.

Subiectele au fost  elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi au cuprins texte literare şi nonliterare, precum şi itemi corespunzători descriptorilor de competenţe din programa pentru bacalaureat. Totodată, subiectele au avut un grad de complexitate care au permis  tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a  competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se exprimă  prin stabilirea  nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: utilizator mediu, utilizator avansat și utilizator experimentat.

           Menţionăm că  examenul  de bacalaureat este  promovat  de către absolvenţii de liceu dacă  susţin toate probele de evaluare competenţelor  (A, B, C, D), probele scrise  şi obţin cel puţin media şase  la probele scrise.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii