Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima reacţie a lui Gabriel Biriş după demisia sa

ro

08 Sep, 2016 18:46 1265 Marime text
Prima reacţie a lui Gabriel Biriş după demisia sa a avut loc pe pagina de Facebook a acestuia, unde şi-a adus aminte de un discurs pe care l-am ţinut în urmă cu trei ani.
 
„Ciudat cum le nimereşte FB câteodată... Astăzi îmi aduce aminte de un discurs pe care l-am ţinut în urmă cu fix trei ani, de la o tribună politică, aceea a unui partid cu care sperăm să putem aduce un suflu nou în politică românească.
 
Atunci vorbeam de măsuri de reforma a fiscalităţii pe baza unor principii în care cred cu tărie.
 
Aceste principii au stat la baza proiectului de modificare a codului fiscal pentru care am acceptat cu bucurie să mă alătur Guvernului Cioloş.
 
Din păcate, momentul şi modul în care acest proiect a intrat în atenţia pubilicului, furia generată de înţelegerea greşită a măsurilor propuse, apropierea de alegeri, au generat neîncredere în acest proiect. Evident, am prezentat Premierului demisia mea.

Este însă un proiect în care cred şi pe care îl voi susţine cu tărie, chiar dacă pentru moment el trebuie "parcat".
 
Au fost câteva luni absolut extraordinare, cu bune şi rele, în care am muncit cu toţii pentru a găsi soluţii pentru a da speranţa că se pot face politici publice pentru binele comun. Pe lângă colegii din guvern, lunile acestea mi-au confirmat ceva ce eu deja ştiam: în ministerul de finanţe sunt mulţi oameni profesionişti, de bună credinţă, care pot ajuta într-un mod foarte eficient la găsirea şi implementarea unor astfel de soluţii.
 
Acest proiect a însemnat un efort colectiv remarcabil, pentru care le mulţumesc. Acesta muncă nu trebuie irosită!", a fost mesajul postat de Biriş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii