Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ediție a turneului internațional Centura Dunării s-a încheiat la Tulcea

ro

14 Jun, 2015 09:51 1141 Marime text
 
Prima ediţie a turneului internaţional de box masculin „Centura Dunării'' s-a încheiat, ieri seara, în Piaţa Mircea cel Bătrân din Tulcea, peste 500 de amatori ai sportului cu mănuşi asistând la meciurile desfăşurate în aer liber. 

„Sunt fericit pentru că am câştigat medalia de aur. Am avut meciuri grele cu un adversar din Ungaria, în semifinală, şi cu unul din România, în finală, dar în cele din urmă am câştigat cu 2-1 Centura Dunării, la categoria de 56 de kilograme'', a declarat, la finele competiţiei, Filip Poturovic (Croaţia), potrivit Agerpres. 

Prezenţa la Tulcea a campionilor europeni şi mondiali de juniori din anul 2014 a asigurat, potrivit superviserului AIBA Marko Marovic, nivelul ridicat al concursului. 

Prima ediţie a competiţiei internaţionale de box masculin „Centura Dunării” s-a desfăşurat în perioada 9-13 iunie şi a reunit aproape 50 de membri ai loturilor naţionale de juniori din Croaţia, Germania, R. Moldova, România, Ucraina şi Ungaria, care au urcat în ring la circa 10 categorii de greutate. 

Centura Dunării, potrivit arbitrului AIBA Ionel Pătrunjel, a fost primul concurs de un asemenea nivel, după ce în anul 1979, Sala Polivalentă din Tulcea a găzduit Balcaniada de seniori la box, pe ringul de la acea vreme urcând nume celebre ale vremurilor dintre care-i amintim pe fraţii Simion şi Calistrat Cuţov. 

De altfel, în publicul competiţiei de la Tulcea au putut fi văzuţi şi foştii campioni mondiali la box Ion Alexe, Adrian Diaconu, Paul Dobrescu, Leonard Doroftei, actualul preşedinte al FRB, şi Alec Năstac. 

Prima ediţie a concursului ''Centura Dunării'' a fost organizată de DJTS, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Tulcea, Vimetco Alum SA, sub egida EUBC şi AIBA, cu sprijinul financiar al unor firme private. 



CItește și A ÎNCEPUT TURNEUL INTERNAȚIONAL DE TINERET „CENTURA DUNĂRII”, LA TULCEA



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii