Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima condamnare Patru persoane strivite sub greutatea unui autotren

ro

05 Jan, 2014 13:30 1851 Marime text
Magistraţii Judecătoriei Medgidia au închis dosarul tragediei rutiere înregistrate în luna aprilie a anului 2009, la Saligny, când patru persoane au murit pe loc după ce au fost strivite sub greutatea unui autotren.

Conform minutei judecătorești, Marian Crăciun, șoferul autocamionului a fost condamnat la 1 an şi 6 luni pentru ucidere din culpă. Asta în timp ce Neluş Bucur, administratorul SC Adynelius SRL Medgidia (unitate care deținea autocamionul), a luat doi ani de închisoare, în timp ce firma mai sus precizată a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale de 5.000 lei, tot pentru ucidere din culpă. Tot Judecătoria Medgidia a admis în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile Ionela Bălan, Nicolae Bălan, Elena Bălan şi Gheorghiţa Bălan şi a obligat asigurătorul de răspundere civilă, S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A., către părţile civile Bălan la plata a câte 135.000 lei pentru fiecare, cu titlu de daune morale. „Obligă asigurătorul de răspundere civilă, S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A., către partea civilă Bălan Gheorghiţa la plata sumei de 90.000 lei cu titlu de daune morale şi 8.741,91 lei cu titlu de daune materiale. (...) Admite în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile Ionescu Florea şi Ionescu Adeluţa şi obligă asigurătorul de răspundere civilă, S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A., către părţile civile Ionescu Florea şi Ionescu Adeluţa la plata a câte 135.000 lei pentru fiecare, cu titlu de daune morale. Obligă asigurătorul de răspundere civilă, S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A., către partea civilă Ionescu Florea la plata sumei de 30.000 cu titlu de daune materiale. Admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Arif Elis şi obligă asigurătorul de răspundere civilă, S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A., către partea civilă Arif Elis la plata sumei de 135.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile Avram Alexandru, Avram Alexandra, prin reprezentant legal, şi Mincu Ana şi obligă asigurătorul de răspundere civilă, S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A., către părţile Avram Alexandru şi Mincu Ana la plata a câte 30.000 euro pentru fiecare, prin echivalent lei la data plăţii, cu titlu de daune morale. Obligă asigurătorul de răspundere civilă, S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A., către partea civilă Avram Alexandra la plata sumei de 100.000 euro, prin echivalent lei la data plăţii, cu titlu de daune morale şi la plata unei prestaţii periodice lunare în procent de 25% din salariul minim net pe economie începând cu data de 24.04.2009 şi până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu titlu de daune materiale. Obligă asigurătorul de răspundere civilă, S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A., către partea civilă Avram Alexandru la plata sumei de 22.000 lei, cu titlu de daune materiale”, conform minutei judecătorești. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Cum a fost posibilă tragedia

Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, Marian Crăciun a condus, în luna aprilie a anului 2009, un autocamion pe raza judeţului Constanţa. Ajuns aproape de localitatea Saligny, autotractorului i-a explodat anvelopa roţii din partea stângă, faţă, motiv pentru care a pătruns pe contrasens unde a lovit o Dacia Logan. Ulterior acestui impact, autocamionul s-a răsturnat peste un microbuz ce efectua transport în comun, auto în care se aflau patru persoane. În urma impactului deosebit de puternic, cei trei călători şi şoferul au pierit pe loc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii